Отделението по „Акушерство и гинекология“ се намира на трети /3/ етаж в сградата на МБАЛ „Хаджи Димитър“ООД

За родилките и техните бебета е осигурено 24-часово наблюдение от едни от най-добрите специалисти в Сливенска,Ямболска и Бургаска област акушер-гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушерки.


Ежегодно в отделението се извършват около 700 раждания. На всички новородени  деца се извършва неонатален слухов скрининг.
Единствено в гр.Сливен се извършват раждания с епидурална упойка.
В отделението се извършва нормално раждане, раждане с цезарово сечение, прекъсване на бременност до 3/трети/ лунарен месец или до 12 гестационна седмица, операции за лечение на стерилитет, ендометриоза, миоми, кисти, както и спешни състояния – извънматочна бременност, руптурирали кисти и тежки възпалителни заболявания на половите органи.
Извършват се и операции в маточната кухина чрез хистероскопска апаратура и се отстраняват полипи, миоми, коригират се вродени аномалии на матката и се вземат биопсии.

В отделението са разположени 3/три/ родилни зали за нормално раждане и раждане с цезарово сечение предродилна зала с 3 легла. Отделението разполага с леглови фонд от 35 легла.
На пациентите в отделението са осигурени максимални условия на комфорт чрез модерно обзаведени болнични стаи.

Отделението разполага с последно поколение модели ултразвукови апарати с възможност за 4D изследване на плода и с последно поколение ендоскопска апаратура, благодарение на която в структурата се извършват както конвенционални гинекологични операции чрез отворен достъп така и най-съвременните лапароскопски (безкръвни) оперативни интервенции.

Началник отделение – Д-р Иван Радков
Завършва висше медицинско образование през 1995г. със степен лекар. През 2002 г. успешно защитава магистратура по специалността „Акушерство и гинекология“.С общ стаж над 20 г. и управленски опит като началник АГО комплекс над 5 г. Притежава сертификат за : Ултразвукова диагностика; Високо рисково раждане; Оперативна гинекология; Здравен мениджмънт; Колпоскопия; Урогинекология; Ехографска диагностика

Екип:
Д-р Иван Радков – Специалист „Акушерство и гинекология“.
Д-р Наталия Кънева – Специалист „Акушерство и гинекология“.
Д-р Янка Овчарова- Специалист „Акушерство и гинекология“.
Д-р Петър Мишев- Специалист „Акушерство и гинекология“

Старша Акушерка: Силвия Недева
Старша медицинска сестра: Пепа Стефанова