На 9 юли в МБАЛ „Хаджи Димитър“ ще приема пациенти д–р Пламен Каменов от Клиниката по кардиология на „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда“. Той е електрофизиолог и специалист в областта на кардиостимулацията.

При тази лечебна процедура се имплантират стимулиращи системи на пациенти с тежки ритъмно-проводни нарушения на сърцето. Към метода се отнасят и високотехнологични системи като кардиовертер дефибрилатори и ресинхронизираща кардиостимулация.

„МБАЛ „Хаджи Димитър“ е в договорни и професионални отношения със столичната болница и нашите пациенти имат възможност за преглед и консултация с нейни специалисти. Д–р Пламен Каменов консултира сърдечни и ритъмно-проводни нарушения, продължително наблюдавани пациенти с имплантирани пейсмейкъри и преминали процедура за аблация на ритъма. Пациентите се насочват от личен лекар или кардиолог, а някои спазват 6-месечна периодичност за проверка на пейсмейкър или друг кардиостимулатор.  Няма пречка да са пациенти на друга болница, стига в момента да не са на стационарно лечение“ – обясни д-р Орлин Радев, който завежда Сектора по инвазивна кардиология в МБАЛ „Хаджи Димитър“.

Частната болница в Сливен разполага с модерна апаратура и необходимите компютърни системи за проверка на параметрите на имплантираните устройства.

Желанието за консултация с д–р Пламен Каменов трябва да се заяви предварително на тел. 044 618 521 или в Отделението по кардиология на МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен.

Необходимо е пациентът да представи цялата предходна медицинска документация, с която разполага.