„Удари ме късметлийски инфаркт“ – с хумор и благодарност казал пациент, след като се върнал към живота в Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър“. Тогава с изненада разбрал, че е спасен от светилото доц. д-р Валери Гелев.

Вече 8 години началникът на Клиниката по кардиология на „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда” и председател на Дружеството по интервенционална кардиология всеки месец идва за една седмица в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Поредните му дежурства са от 4 до 10 декември.

Доц. д-р Валери Гелев извършва всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури за навременно установяване и лечение на сърдечносъдовите заболявания. В модерно оборудваната сливенска болница „Хаджи Димитър“ поема планираните и приети пациенти, както и спешните случаи на инфаркти в този период.

„Един от най-блестящите кардиолози в България  дава тук дежурства наравно с всеки от екипа. Включва се в графика и работи в ангиозалата, като заменя една седмица от дежурствата на останалите инвазивни кардиолози. През тази седмица той е на разположение денонощно“ – обяснява д-р Костадинка Блецова, която завежда Отделението по кардиология в МБАЛ „Хаджи Димитър“.

Ако през нощта е приет пациент с инфаркт, след 20 минути доц. д-р Валери Гелев е в залата и поема случая. Защото кардиологичната работа винаги е постоянна и спешна, не търпи отлагане.

Доцентът предупреждава: „При инфаркт от началото на симптоматиката до шестия час имаме най-голям шанс да спасим сърцето, след което нашата ефективност спада значително“.

МБАЛ „Хаджи Димитър“ създаде в структурата си Специализирано спешно отделение с кардиоцентър и мозъчно-съдов  център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания. Телефонът за спешна връзка е 044 400 004.

Допълнителна информация за работата на доц. д-р Валери Гелев в Отделението по кардиология на МБАЛ „Хаджи Димитър“ пациентите и техни близки могат да получат на телефон 044  618 521.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.