Специализираните кабинети по „Образна диагностика“ се намират на I етаж в Първи блок на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД.

  • Кабинет за ядрено-магнитна томография. Обзаведен с последната версия на апарат на „Сименс“ за ядрено-магнитен резонанс модел „Магнетом Семпра“ с магнитно поле от 1,5Т. Дава възможност за сканиране на всички области от човешкото тяло с детайлни изображения на нервната система, мозъка, гръбначния стълб, меките тъкани, скелета, мускулите, ставите, органите в малкия таз, мастната тъкан, при травми и разкъсвания, при проблеми с кости, хрущяли, сухожилия. Използва се за изследване на простатната жлеза и на гинекологични заболявания.
  • Кабинет за компютърна спирална томография. Разполага с компютърен томограф „Somatom go.Up 64 слайса“ с възможност за онлайн връзка. Използва се за изследвания на глава, гръбначен стълб, шия, гръден кош и гръдни органи, корем и коремни органи, мъжки и женски таз, опорно-двигателен апарат. Дава възможност за ангиография на периферната система, аорта, каротидните артерии, интрацеребралните артерии. Позволява скринингови изследвания на белите дробове и дебелото черво, откриване на онкологични заболявания в много ранен стадий.
  • Кабинет за рентгенография и рентгеноскопия. Оборудван с цифрова рентгенографска система „Мултикс Импакт“ на „Сименс Хелткеър“ с минимално облъчване. Използва се за всички видове рентгенологични изследвания – бял дроб и сърце, череп, синуси, сегменти на гръбначен стълб, тазобедрени стави, длан и пръсти, китка, стъпало, стави на коляно, глезен, лакет.
  • Кабинет за ехография. Разполага с модерен ехограф за изследвания на коремни органи, щитовидна жлеза, млечна жлеза, скротум
  • Кабинет за мамография. Работи с мамограф „Филипс“ за изследвания на млечната жлеза, необходими за профилактика и при всички заболявания на жлезата

Специализираните кабинети по образна диагностика извършват изследвания с направление от общопрактикуващ лекар или специалист, след назначено изследване от специалист по договор с частни здравноосигурителни фондове, както и по желание на пациента с регламентирано заплащане.

Изследванията се разчитат от лекар специалист по образна диагностика от екипа на Отделение „Образна диагностика“ в МБАЛ „Хаджи Димитър“.

Резултатите от извършените изследвания могат да бъдат получени лично или да бъдат проверени онлайн в сайта на лечебното заведение чрез получени от регистратурата парола и потребителско име.

Изследванията в кабинетите по образна диагностика се провеждат с предварително записан час в регистратурата или на тел. 044618200.

Началник отделение
Д-р Дарко Недович
с
пециалист „Образна диагностика“

Д-р Надежда Терзийска
специалист „Образна диагностика“

Станимира  Парушева
лаборант

Стефан Урумов
лаборант

Образна диагностика