МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен откри Специализирано спешно отделение с кардиоцентър и мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Управителят на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД д-р Пенко Пенков разпореди задължителни мерки в условията на грипна епидемия от 6 до 12 февруари 2024 г. Преустановяват се плановите консултации за здрави бременни жени и деца. Общопрактикуващите лекари са длъжни да отложат всички профилактични прегледи и задължителни имунизации. Преустановени са свижданията в болничните отделения.

С нареждането се изпълнява Заповед на директора на РЗИ – Сливен д-р Николина Иванова за обявяване на грипна епидемия в Сливенска област поради заболеваемост 260 на 10 хиляди души. Здравната инспекция забранява свижданията в здравните и социални заведения, въвежда стриктен сутрешен филтър в детските градини и училищата и налага засилена дезинфекция на помещенията.

Поради претоварените предварителни списъци на пациенти при личните лекари и в кабинетите на ДКЦ, ръководството на МБАЛ „Хаджи Димитър“ разчита на своевременно предупреждение и разгласа на противогрипните мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.