Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство, което да заработи при евентуално спиране на сърцето на пациентката.

Възрастната жена страда от Ритъмно-проводно нарушение – A-V Block, което може да доведе до внезапно пълно спиране на сърцето. Специалното устройство, което следи за спиране на сърцето  чрез електрически импулс предизвиква спасително съкращение, бе имплантирано за пръв път в Сливен.

„Въпросният кардиостимулатор работи не само в постоянно зададена честота , но има възможност и за авоматично забързване на сърдечния ритъм, например при физическо натоварване” – обяснява д-р Самра.

Работата с известни наши и чуждестранни тесни специалисти в областта на сърдечната ритмология е практика за Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър”.

Ежемесечни прегледи на пациенти с различни ритъмни и проводни сърдечни заболявания се осъществяват в болницата от д-р Трайков и д-р Маринов. Също така се извършват проверка и настройки на всички видове електрокардиостимулатори (пейсмейкъри и ресинхронизиращи устройства – CRT ; CRTD)

За запазване на час: 044/ 618-521

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.