За нас

МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД е най-голямото лечебно заведение в Сливенска област, създадено и развито с частни инвестиции. Собственост е на д-р Пенко Пенков и неговото семейство. Правоприемник е на „Първа частна болница – Сливен“, която започва дейността си през 1992 г.

МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД има договор с Националната здравноосигурителна каса и оказва безплатна медицинска помощ на здравноосигурени пациенти.

Болницата се състои от 3 блока.

Първи блок се намира в гр. Сливен на ул. „Димитър Пехливанов“ № 5. В него са обособени 17 стационарни отделения с 260 легла и 8 операционни зали. Всяко отделение разполага с индивидуална луксозна стая срещу регламентирано заплащане. В тази основна сграда е разположена и администрацията на болницата.

Втори блок  е на бул. „Хаджи Димитър“ № 19. В него се помещават Специализирана извънболнична помощ по очни болести, Очно отделение и Ревматологично отделение с общо 20 легла и 2 операционни зали.

Трети блок се намира в отделна сграда до Първи блок на ул. „Димитър Пехливанов“ №5, с вход от служебния паркинг. Той е обзаведен и оборудван за дейността на най-новата болнична структура – Специализирано спешно отделение. Разполага с 4 интензивни легла в шокова зала и триаж с 2 места.

Висококвалифицирани лекари

В отделенията на МБАЛ „Хаджи Димитър“ работят висококвалифицирани лекари и специалисти по здравни грижи с продължителен стаж и доказан професионализъм.

Модерна материална база

Лечебното заведение разполага с модерна материална база, с иновативна апаратура за високоспециализирани медицински дейности.

Oтлична оценка

МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД – Сливен притежава акредитация с отлична оценка за цялостна медицинска дейност.

Частната болница е акредитирана база за следдипломна специализация на магистър-лекари, както и за клинично обучение на студенти в направление „Здравни грижи“ по специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“ .

По силата на договори за консултантски услуги с „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда“, Трета градска болница – София и УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ работят и титулувани специалисти по кардиология, съдови заболявания и гастроентерология.

Ръководство

Управител Д-р Пенко Пенков

Д-р Пенко Пенков е създател на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД – Сливен. Роден е през 1949 г. Висше образование завършва през 1977 г. в МУ – Пловдив. Притежава квалификации „Неврология“, „Реформа в здравеопазването“ , „Здравен мениджмънт“ в МУ – Пловдив.

Професионалната биография на д-р Пенко Пенков започва през 1978 г. в МБАЛ „Д -р Иван Селимински“ – Сливен като лекар в Бърза помощ. От 1992 г. е управител на създадената от него „Специализирана Частна болница по акушерство, гинекология и хирургия“ в гр. Сливен. На 7 юли 2008 г. д-р Пенко Пенков основава частната МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД, в която продължава своята дейност като управител и лекар – специалист невролог.

Управител Д-р Милен Пенков

Д-р Милен Пенков е съуправител на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД. Роден е през 1980 г., дипломиран през 2006 г. в МУ – Пловдив. Притежава степен магистър по Очни болести в Тракийски университет – Стара Загора, магистър „Здравен мениджмънт“.

Управител Д-р Гергана Александрова

Д-р Гергана Александрова е съуправител на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД. Завършва медицина през 2012 г. Придобива специалност „Нервни болести“, магистър „Здравен мениджмънт“, притежава сертификати за завършени курсове по клинична и класическа хомеопатия, по Шуслерова и Бахова терапия.

МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД – Сливен