Специализирано спешно отделение Тел. 044 400 004

В структурата на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД – Сливен е създадено Специализирано спешно отделение с кардиоцентър и мозъчносъдов  център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Новата структура приема без прекъсване 24 часа всеки ден в седмицата.

Специализирано спешно отделение е разположено в Трети блок на МБАЛ „Хаджи Димитър“, в непосредствена близост до Първи блок и с вход до служебния паркинг. Това създава максимално удобство за спешните пациенти и техните придружители.

Отделението разполага с отделна регистратура.

С модерна апаратура са обзаведени шокова зала с 4 интензивни легла и триаж с 2 места за постоянно мониторно наблюдение за показателите на всеки пациент в двата лекарски кабинета и от пост на медицинската сестра.

При симптоми на остро сърдечно и мозъчно-съдово състояние, болният може  да поиска линейката на Центъра за  спешна медицинска помощ да го откара до специализираното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър“.  

Дежурният медицински екип предприема овладяване на рисковия момент и осигурява незабавна консултация от дежурен кардиолог, невролог, съдов хирург и неврохирург.

 

Началник отделение
Д-р Пенко Пенков
специалист „Нервни болести“

Петя Кирова 
ст. мед. сестра

Спешна помощ