Кардиологичното отделение в МБАЛ ” Хаджи Димитър” гр. Сливен,  разполага с нова съвременна апарaтура последна модификация Volcano на Philips, която позволява детайлното изследване на болестните процеси в сърдечните артерии. Апаратурата интегрира в себе си няколко функции:

  1. IVUS imaging – тази функция позволява детайлно изследване на съдовата стена, диаметъра на съда, наличието на плаки, големината им, наличието на калций в съда и др.
  2. Благодарение на мощния компютър, вграден в апарата, е налична функцията Virtual Histology. Тази функция позволява оценка на болестните процеси в съдовата стена и по-специално на плаките, за да се оцени риска от руптура (разкъсване) на плаките, което води до тежки последствия, като инфаркт на миокарда.
  3. IFFR, позволява функционална оценка при наличните болестни процеси в сърдечните артерии-подпомагаща преценката дали да се предприемат реваскуларизационни процедури (имплантация на стентове, байпас операция) или медикаментозно лечение.

Методиките позволяват, непосредствено след импланатцията на стент, да се оцени качеството на процедурата, което от своя страна води до по-добри дългосрочни резултати от приложеното лечение. Въпросните методики са достъпни, без ограничение при съответните индикации за пациентите ни. Персоналът от сектора по Инвазивна кардиология към МБАЛ „Хаджи Димитър“ е отлично подготвен за прилагането на тези методики.

За контакти: 044 618508;   044618510

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.